Chef’s food for shiny happy dogs

Food that makes you say woof.

Inklapbare content

Geïnspireerd door de chef. Geperfectioneerd door de wetenschap.


Industrieel bereide hondenvoeding of een doggybag na een diner?

Als baasje weet je dat de keuze van je hond snel gemaakt is. Niet onlogisch dat gasten in het restaurant van kok Reggy op zoek gingen naar ambachtelijk bereide, verse én gezonde voeding. Bedacht en exclusief bereid voor hun viervoeters.

Geïnspireerd door die vraag richtte Reggy DoggyBag op.

Specialisten dierenvoeding van de Universtiteit werkten mee aan de ideale samenstelling van ingrediënten en het recept. Het resultaat? Verse en gezonde voeding voor de familieleden die we huisdieren noemen.

Blaffende proefkonijnen


DoggyBag staat voor verse, gezonde en gebalanceerde voeding. Maar vinden honden ze ook lekker? We serveerden geruime tijd verschillende honden onze gerechten. Het resultaat? Shiny happy dogs. Kwispelende en dus gelukkige honden met een glanzende vacht en een gezonde stoelgang.

Honden weten DoggyBag te smaken en de wetenschap achter onze recepten staat garant voor een goede gezondheid op lange termijn.

Harten troef!


Wij bereiden al onze gerechten uitsluitend met orgaanvlees afkomstig van harten. Vreemd dat orgaanvlees de perceptie wat tegen heeft. Heel wat sterrenchefs zetten het zelfs op het menu.

Orgaanvlees bevat meer nutriënten dan spiervlees. Het is een belangrijke bron van vitamine B en C en bevat ook veel vetoplosbare vitamines zoals A, D en K en dierlijke eiwitten.

Dierlijk vet biedt de 9 essentiële aminozuren nodig om te functioneren.

En als kers op de taart serveren we met orgaanvlees ook een pak de mineralen. Magnesium, ijzer, selenium en zink, je vindt ze allemaal in hartenvlees.

Smaak- en kwaliteitsgarantie.

  1. 100% ambachtelijke maaltijden.
  2. Bereid met respect voor het behoud van de voedingswaarde van de ingrediënten.
  3. Een voedingsdieet samengesteld door een professor en haar team van de universiteit.
  4. Gezonde voeding afgestemd op de voedingsbehoeften van elk huisdier.
  5. Transparantie in prijs en ingrediënten.
  6. Inclusief de nodige voedingssupplementen.
  7. Vacuüm verpakt om de voedingswaarde optimaal te garanderen.

Vers van de chef!


Bij hondenvoer primeert niet de vorm maar de inhoud. Zolang de samenstellling klopt en hoogwaardige ingrediënten gebruikt worden is er geen verschil tussen nat- en droogvoer. Beide voedingsvormen hebben hun eigen voor- en nadelen. De vraag is dus niet welke van de twee de beste is. Het is eerder een kwestie van de voorkeuren van zowel baasje als hond.

Als baasje overweeg je misschien droogvoer. Omwille van de prijs, handigheid, de eerder beperkte geur en meer hygiëne in en rond de eetbakjes. Maar dat zijn argumenten die geen rol spelen voor honden. Zo denkt ook onze chef erover. Geen hond die ooit om droogvoer heeft gevraagd. Letterlijk. Wij serveren het dus vers. Als ze de keuze krijgen, kiezen honden voor DOGGYBAG (of ander natvoer). Omdat het hun goed ontwikkelde reukzin sterker prikkelt dan droogvoer, smaakt het hen beter.

Versvoer zorgt er automatisch voor dat je hond meer vocht opneemt. Voor honden die weinig drinken is natvoer de juiste keuze.

Ook in de strijd tegen overgewicht kan DoggyBag een sleutelrol spelen. Honden eten graag grote hoeveelheden. Met brokken zijn de calorieën zeer geconcentreerd verpakt. Grote hoeveelheden droogvoer hebben een negatieve impact op zijn gewicht Met Doggybag serveer je hen een grote maaltijd die precies voldoende energie bevat. Zo eet je hond lekker (veel) en is de calorie-inname optimaal.

Maak zelf de balans op.


DoggyBag zocht samen met het onderzoeksteam van de universiteit naar de ideale balans.

Proteïnen (eiwit), vetten, koolhydraten, vitamines en sporenelementen zijn de belangrijkste voedingsstoffen.

Maar hoeveel van die voedingsstoffen precies kan een hond maximaal opnemen en verwerken?

Al deze ingrediënten in balans zorgen voor energie en ondersteunen de vitale functies. Maar teveel is trop.

Vergelijk het met die entrecôte van 600 gram. Kan je heerlijk vinden maar je kan onmogelijk alle voedingstoffen van dat stuk vlees verwerken. En als je je maaltijd tot louter vlees beperkt vlees mis je andere belangrijke voedingsstoffen. Gebalanceerde voeding is de sleutel tot het ideale gewicht voor je shiny happy dog.

Hou oud moet mijn pup/hond zijn om verse voeding te kunnen eten?


Zodra je hond negen maanden oud is kan je hem verse voeding geven. Voor sommige rassen kan dat zelfs al iets vroeger. Als je twijfelt, neem dan contact op met je dierenarts.

Niemand kent zijn beste vriend beter dan jij!


Zoals alle voedingsrichtlijnen zijn ook de onze heel algemeen en gaan ze uit van gemiddelden. Ze gelden dus niet altijd en voor elke hond.
Om zijn ideale menu te bepalen rekent je hond op zijn baasje. En op DoggyBag.

Bezorg ons het gewicht, het aantal uren dagelijkse beweging en of je hond al dan niet gesteriliseerd of gecastreerd is. Die info is goud waard bij het bepalen het gepersonaliseerde menu.

Hoeveel eten moet ik mijn gecastreerde/gesteriliseerde hond geven?


Na deze ingreep veranderen de voedingsbehoeften van je hond. Een algemene regel houdt het op 20% minder voeding dan voor de castratie/sterilisatie. Maar hoe groot de verandering is voor jouw hond is afhankelijk van het ras, de leeftijd, het geslacht, de gezondheid en de activiteitsniveau.

Doggybag houdt rekening met deze algemene regel. Maar hou je viervoeter vooral goed in het oog en anticipeer als het nodig lijkt. En zelfs al lijkt je hond wat luier na de ingreep, hou hem in beweging. Zo garandeer je na een lang, fit en vitaal leven.

De 20-40-60-80-100 regel.


Een abrupte omschakeling naar nieuw voer kan je hond veel stress geven en tot verteringsproblemen leiden. Start daarom met 20% nieuwe voeding in combinatie met het vertrouwde voer. Op de tweede dag wordt dat 40 procent en zo verder. Zo heeft je hond vijf dagen om zich aan te passen.

Gaat het toch te snel? Halveer het tempo dan.

Een snack tussen de tanden.


Een snack. Da’s genieten! In ons onderzoek hielden we daar rekening mee. In onze berekeningen van de aangewezen hoeveelheid voorzien we een marge van 10% voor een snack. Een goede snack is niet alleen lekker en zorgt voor afwisseling in het dieet maar is ook heel goed voor de tanden van je hond.

No shit, Sherlock! Wat zit er nu precies in DoggyBag?


Laten we beginnen met wat er niet in zit: bewaarmiddelen. Onze voeding is vers, kan je 12 dagen bewaren in de koelkast en diepgevroren 6 maanden.

Wat je wel terug vindt.

Choline
+ speelt een uitermate belangrijke rol bij de neurocognitieve ontwikkeling en verkleint de kans op hart- en vaatziekten en botbreuken.

Koolhydraten
+ hoewel honden zonder kunnen vormen koolhydraten een goede bron van energie. Daarom is rijst een ingrediënt onze recepten. Bovendien is rijst glutenvrij.

Fruit en groeten
+ leveranciers van gezonde vitamines en mineralen. Niet alle soorten zijn geschikt, sommige zijn zelfs gevaarlijk. In onze gerechten vind je dus de juiste selectie groenten en fruit in de juiste hoeveelheden terug.
+ boosten het immuunsysteem, zorgen voor een frisse adem en kalmeren de maag van je hond.

Who let the dogs out?


Beweging is ook voor honden essentieel. Liefst in de volle natuur. Die natuur verdient respect.

  • Wij gebruiken alleen karton als verpakkingsmateriaal. Op onze vacuümverpakking na. Die is onontbeerlijk om de kwaliteit te garanderen.
  • Onze verplichte flyer wordt op recycleerbaar papier afgedrukt.
  • Minder transport maakt een groot verschil. We stimuleren grotere bestelling door korting te geven.
  • Dankzij de vacuümverpakking blijft de verse voeding ook diepgevroren vers. Onvoldoende plaats in het vriesvak? Check dan zeker onze community. Misschien vind je er wel één of meerdere buren terug om samen te bestellen! Zo leer je nieuwe mensen en nieuwe speelkameraden voor je viervoeter kennen en werk je mee aan een betere wereld.